Parangheliile megalomanice ale lui Oprișan, considerate “prejudiciu” la bugetul județului de către Curtea de Conturi

0

Dovada cheltuirii nechibzuite, chiar ilegale, a banului public pe parangheliile anuale de la Focșani, organizate doar pentru orgoliul unui baron PSD, vine în clar, cu documente, de la instituțiile statului! Este vorba despre raportul Curții de Conturi, care a analizat modul de cheltuire a banului public în 2016 și care dă verdictul: Marian Oprișan și instituțiile sale din subordine au tocat fraudulos banii contribuabililor, o sumă imensă de nu mai puțin de 7,7 milioane lei! Cele mai grave abateri descoperite de inspectorii Curții de Conturi sunt la capitolul achiziții publice!

Aici, două instituții de cultură din județ, care ar trebui să aibă preocupări artistice și de promovare a istoriei, au căzut în plasa lui Oprișan, care le-a dat să transfere fonduri publice către firme agreate de PSD pentru organizarea de paranghelii, acum doi ani, în campania electorală pentru locale și parlamentare. Este vorba despre Muzeul Vrancei care, în 2016, a făcut achiziții de bunuri și servicii fără a avea la bază o procedură operațională, prin respectarea căreia să se asigure utilizarea fondurilor publice în condiții de economicitate, eficacitate și eficiență, cu referire la servicii artistice achiziționate pentru organizarea de evenimente. O altă instituție găsită de Curtea de Conturi că a prejudiciat bugetul local este Centrul Cultural Vrancea, care nu a procedat la transmiterea în SEAP a anunțului de atribuire, în cadrul procedurii simplificate de achiziție a unui eveniment cultural.

Pentru a evidenția ilegalitățile pe care Oprișan și instituțiile din subordinea sa le-au făcut, atașez parte a raportului Curții de Conturi, dar și sumele pe care cele două instituții le-au cheltuit, în 2016, pentru amuzamentul unui OM și pentru îndestularea caracatiței PSD!

Nu pot încheia decât astfel: hoților, returnați cei peste 7 milioane lei prejudiciu făcut cetățenilor județului Vrancea!