O femeie a găsit o pungă cu bani pe stradă și a predat-o poliției. Proprietarul a fost găsit, iar femeia premiată cu o diplomă

0

O sumă de bani,  care a fost găsită de o femeie, a fost înapoiată persoanei care o pierduse. Femeia care a dat dovadă de spirit civic, felicitată de către poliţişti.

În această dimineață, ora 08:50, o femeie, în vârstă de 57 de  ani, din comuna Broșteni, ce a găsit o pungă din plastic cu suma de 850 de lei, pe strada Republicii din municipiul Focșani,  a sesizat imediat polițiștii de proximitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana care pierduse suma de bani, respectiv un bărbat, de 53 de ani, din municipiul Focșani. Pentru conduita adoptată și promovarea actelor de acest gen, femeia a fost invitată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea unde i-a fost înmânată o diplomă în semn de prețuire și recunoștință pentru promovarea valorilor morale în societate.

Reamintim vrâncenilor faptul că, potrivit art. 243, alin.1 din Codul Penal Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor reprezintă fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Poliţia vrânceană mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și vin în sprijinul oamenilor legii! (IPJ Vrancea)