Ministrul Carmen Dan activează ”coarda sensibilă” a angajaților MAI: l-a luat consilier pe fostul șef al Poliției Rutiere Române, Lucian Diniță

0

Pentru a-și consolida poziția în fața polițiștilor români și pentru a-i sensibiliza în perspectiva alegerilor din acest an și de anul viitor, Carmen Dan a făcut o mișcare cu bătaie lungă: l-a luat consilier la cabinetul ministrului pe fostul șef al Direcției Rutiere din IGPR, Lucian Diniță. Acesta fusese demis din funcție în anul 2014, iar în 2015 a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Lucian Diniță a trecut în rezervă, iar în februarie a.c. a fost achitat definitiv de Curtea de Apel București. Ținând cont de o anumită imagine pozitivă pe care comisarul șef în rezervă o are în rândul polițiștilor, ministrul Carmen Dan s-a gândit că ar fi în beneficiul PSD să-l atragă pe Lucian Diniță în echipa sa. Acest lucru s-a reflectat imediat în spațiul online. Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a fost publicat un adevărat ”laudatio” la adresa lui Lucian Diniță, cu mesaj clar în direcția obținerii de sprijin din partea polițiștilor pentru actuala putere și, în consecință, de voturi la alegerile care vor urma. ”Comandante, știm cât ai pătimit… știm cât de greu ți-a fost atunci când, acuzat fiind, a trebuit să pleci din MAI ca să îți dovedești nevinovăția în instanță. Ne-ai spus că ai plâns când ai pus uniforma de polițist în cui și ai mers să lupți singur pentru dreptatea ta. Nu ai dorit sub nicio formă să apari în instanță având calitatea de polițist. Așa ai considerat că trebuie să protejezi instituția căreia i-ai dedicat mai mult timp decât propriei familii.
După 5 ani, verdictul a fost cel la care te așteptai, cel la care ne așteptam: NEVINOVAT!
Iar acest lucru ne-a bucurat. Nu îți ascundem că ne-ai lipsit, Lucian Diniță… ne-au lipsit vocea ta, energia și implicarea ta. Ai tăcut destul timp, Comandante! E timpul să te reîntorci acasă.
Așa că… Bine ai revenit în Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Diniță! Succes în noua funcție de consilier al ministrului afacerilor interne!”. Acesta este textul care a apărut pe pagina de Facebook a MAI.