Minciunile baronului Marian Oprișan miros de la o poștă!

0

După ce în urmă cu aproximativ o lună a declarat senin că ”nu există probleme referitoare la transportul și depozitarea gunoiului și nici nu există pericolul unui blocaj al gunoaielor” în Vrancea, deranjat de faptul că i-am solicitat să se implice în criza gunoaielor pe care primarii localităților din județ au semnalat-o, acum baronul PSD recunoaște ceea ce personal am afirmat în vară și că, de fapt, situația este cu mult mai gravă!

Atât de gravă încât, repet, după aproape o lună, Oprișan a cerut “instituirea în Vrancea a Situației de Urgență, măsură adoptată în urma demersurilor făcute de Consiliul Județean pentru buna gestionare a deșeurilor în vederea prevenirii apariției unor situații care ar putea aduce atingere mediului și sănătății populației”, după cum transmite printr-un comunicat. Prin această măsură, Oprișan nu face decât să își recunoască propria incompetență, după ce el si instituția pe care o reprezintă nu au fost capabili să ducă la bun sfârșit proiectul Vrancea Curată, proiectul de 40 milioane de euro al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, la care au adunat întârzieri și nereguli, semnalate de Guvernele României! Mai mult, se vede clar că Oprișan minte fără nicio remușcare și neagă faptele evidente: criza gunoaielor este cunoscută din primăvară și până acum nu a luat nicio măsură!

Acum, când probabil nu a mai găsit soluții să tărăgăneze această criză și să ducă minciuna mai departe, anunță “triumfalist” că ar fi găsit soluția la criza gunoaielor: un depozit ecologic temporar pentru stocarea deșeurilor menajere provenite din gospodăriile vrâncenilor, amplasat în comuna Movilița. Acest lucru după ce Vrancea s-a umplut de rampe ilegale după ce platformele din județele vecine, cu care localitățile din Vrancea aveau contracte, au amenințat că nu mai pot primi deșeurile vrâncenilor din cauza supra-aglomerării.

Minciuna marca Oprișan continuă și din același comunicat aflăm că “Vrancea nu a întâmpinat dificultăți majore până în prezent, datorită preocupării permanente și implicării conducerii Consiliului Județean”. Cum puteți spune, domnule Oprișan, că Vrancea nu a întâmpinat dificultăți când prețul gunoiului a fost dublat și triplat, cum puteți spune că în Vrancea nu s-a “împuțit” situația când județul s-a umplut de rampe ilegale pentru că rampele de la Brăila ori Galați au refuzat să preia tot gunoiul din județ, cum puteți spune că nu s-au înregistrat dificultăți când stațiile de transfer au fost realizate și stau închise din cauza Consiliului Județean care nu a fost capabil să rezolve situatia rampei de la Haret?

Domnule Marian Oprișan, minciuna duhnește de la o poștă!

Ion Ștefan, deputat PNL