Liceenii din Odobești – lecţie despre meseria de polițist

0

Zeci de elevi ai Liceului Tehnologic și ai Liceului Teoretic “Duiuliu Zamfirescu” Odobești au vizitat Poliţia Oraş Odobeşti, pentru a afla câteva dintre secretele meseriei de poliţist. Evenimentul s-a desfăşurat în săptămâna Şcoala Altfel.

odobpol2La data de 21.04.2016, profitând de două oportunităţi – săptămâna „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi programul naţional „Job Shadow Day”, elevii Liceului Tehnologic Odobești și cei ai Liceului Teoretic “Duiuliu Zamfirescu” Odobești au ales să afle ce înseamnă sa fii polițist, motiv pentru care la sediul Poliției Oraș Odobești le-au fost prezentate principalele atribuții ale poliției, specificul meseriei de poliţist, cât şi oferta educaţională şi condiţiile necesare pentru a deveni poliţişti. Activitățile au fost desfășurate în cadrul campaniei „Şi odobpol4TU poţi deveni POLIŢIST!”.
Beneficiind de sprijin logistic, elevilor le-au fost prezentate autospecialele, armamentul și tehnica din dotarea Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, precum și Serviciului Poliției Rutiere.
Atracția copiilor a fost autospeciala Politiei Rutiere, cu semnalele luminoase în functiune, acestora dându-li-se posibilitatea adresării de mesaje specifice prin intermediul microfonului.
odobpol3Elevii au fost atrasi si de dotarea si activitatile desfasurate de laboratorul criminalistic mobil, precum si de cainele de urmă al Poliției.
La activități au participat 80 de elevi, fiind desfășurate și activități de prevenire în cadrul campaniei campaniei „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”, ocazie cu care au fost oferite materiale preventive.
IPJ Vrancea