Liberalii reacționează la tensiunile din partid: în PNL Vrancea libertatea de exprimare se sancționează cu excluderea

0
Decizia de excludere din PNL a domnului Cristian Bălosu, luată de organizația din Focșani, marchează o pagină tristă din istoria PNL Vrancea, în care libertatea de exprimare a devenit dintr-un principiu de bază al liberalismului un delict de opinie. În loc să ne luptăm cu PSD și cu politica dezastruoasă a acestui partid de a conduce țara, ne luptăm între noi și dăm afară din partid oameni de valoare. Cristian Bălosu a fost ultimul președinte al PDL Vrancea, a fost co-președinte PNL Vrancea, directorul campaniilor electorale din anul 2016, iar o persoană cu experiența și pregătirea sa reprezintă un câștig pentru orice formațiune politică.
Din păcate, în ultima perioadă, impresia creată în spațiul public este că actuala conducere a PNL Vrancea vrea să rămână singură în partid și îi exclude pe liberalii care au alte puncte de vedere și își exprimă deschis opiniile. Le atrag atenția celor doi parlamentari Vrancea, senatorul Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, că prin eliminarea membrilor de partid de care se simt amenințați pentru a-și instaura ei dominația absolută, Marian Oprișan și PSD vor conduce județul Vrancea atâta vreme cât vor dori acest lucru. Pe bună dreptate, vrâncenii ne reproșează că suntem slabi și că ne batem între noi.
Conducerea PNL Vrancea a coborât foarte mult criteriile pentru persoanele care ocupă funcții în cadrul organizației și elimină persoanele incomode, acțiuni care nu vor duce la nimic bun pentru PNL în județul nostru. Mai mult, se pare că mai sunt persoane care nu sunt dorite în PNL și vor urma și alte excluderi. Anunț opinia publică pe această cale că, dacă decizia de excludere a lui Cristian Bălosu din funcție va rămâne definitivă, voi fi onorat să îl primesc în organizația Comunei Ciorăști. Sper, însă, să nu se ajungă până aici, iar parlamentarii PNL de Vrancea vor reveni, în cele din urmă, la o conduită politică în care pe primul plan se află respectarea intereselor vrâncenilor, care au nevoie de o opoziție puternică la PSD, nu de oameni care aleargă doar după funcții și satisfacerea intereselor lor personale.
(comunicat – Nicolae Gabriel Braicău, primar al Comunei Ciorăști, președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Vrancea)