Legende ale judo-ului mondial, la Focșani

0

Dacă în anul 2004, la prima sa vizită în România, a câștigat prima medalie de aur din carieră la Campionatele Europene, la doar 17 ani, la cea de-a doua vizită legenda judoului mondial, ILIAS ILIADIS, a ridicat prin prezența sa nivelul celei de-a XIV-a ediții a TURNEULUI INTERNAȚIONAL de Judo Memorialul AUREL CÎMPEANU, desfășurat pe 12 noiembrie 2016 la Focșani.

Organizată în memoria antrenorului Aurel Cîmpeanu, vrânceanul care a pregătit în decursul carierei sale pe unii dintre cei mai reprezentativi judoka ai Vrancei și ai României, competiția sportivă din acest an a reunit participanți din șase țări, de la 44 de cluburi de judo, fiind prezenți un număr de 445 de sportivi. Aceștia au concurat la categoriile masculin U14, U16 și U18 respectiv feminin U14 și U16, fiind organizat și un turneu OPEN pentru seniori.

Clasamentul final pe echipe a fost următorul: locul I – Asociația Județeană de Judo Vrancea, locul II – LPS CSS Liberty Oradea, locul III – CSS Ploiești și Clubul Temerarul Sibiu.

Turneul OPEN pentru seniori a fost câștigat de DANIEL NATEA, în prezent, considerăm noi, cel mai bun produs al școlii românești de judo, acesta fiind singurul judoka (băieți) al României prezent la Jocurile Olimpice de la Rio din acest an.

 Alături de marele campion ILIAS ILIADIS au fost prezenți la competiția desfășurată în Sala Sporturilor din Focșani și titrații ALINA DUMITRU, campioană olimpică, mondială și europeană, ADRIAN CROITORU, campion mondial și european, precum și fondatorul școlii vrâncene de judo LUCIAN GRIGOROPOL, în prezent antrenor în SUA, deținător al centurii negre patru DAN.

Memorialul a fost organizat de Asociația Județeană de Judo Vrancea și CSM  Focșani 2007, în colaborare cu ASOCIAȚIA DE SECURITATE și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, cu sprijinul LPS Focșani și al Clubului Sportiv Unirea Focșani. Sponsorii competiției au fost companiile vrâncene UMO Serv, ARTIFEX și PANDORA Prod, ediția din acest an beneficiind în premieră și de aportul oferit de către Primăria Municipiului Focșani. De menționat și ajutorul acordat competiției de Carrefour Focșani și Crama Gîrboiu, precum și implicarea corpului de tineri voluntari ce au oferit un ajutor prețios pentru buna desfășurare a spectacolului sportiv.

A fost o competiție extraordinară, de neuitat, cu un înalt standard sportiv dar și organizatoric, prezența acestor mari campioni fiind extrem de onorantă pentru noi,  comunitatea focșăneană demonstrând încă o dată că posedă știința respectului față de valorile sportive trecute, prezente și viitoare!

judo

judo-5

judo-56