ISU Vrancea: avertisment cu privire la incendiile de vegetație

0

În ultimele 3 săptămâni, în județul Vrancea s-a intervenit pentru stingerea a 156 incendii de vegetație uscată în urma cărora a ars vegetația pe o suprafață de cca. 1100 ha. De multe ori, aceste incendii de vegetație uscată s-au extins și la clădirile din apropiere iar, în unele cazuri, acestea au făcut și victime omenești. În acest sens, I.S.U. Vrancea a transmis tuturor primăriilor din județ, Direcției Silvice Vrancea și protoeriilor vrâncene, măsurile necesare a fi adoptate pentru limitarea acestor incendii de vegetație uscată.
Reamintim că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsura excepțională, în cazuri de carantina fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Precizăm, că în conformitate cu prevederile art. 1, pct. 3, lit. r din Hotărârea Guvernului nr. 537 din 2007 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei. Astfel, de la începutul anului până în prezent au fost aplicate 5 amenzi contravenționale în valoare totală de 12.500 lei. (ISU Vrancea)