ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a asfințit Biserica ”Sfântul Gheorghe” din Mărășești

0

Autoritățile publice din Mărășești anunță cu bucurie că astăzi, 11 septembrie 2016, a avut loc sfințirea mare (târnosirea) bisericii cu hramul”Sfântul Gheorghe” din Mărășești.

Bucuria credincioșilor din oraș este cu atât mai mare cu cât evenimentul de târnosire are loc după 20 de ani de muncă la construcția bisericii, prin strădania preotului Costinel Voineag, împreună cu credincioșii din oraș și administrația locală, care au pus umărul la ridicarea acestui locaș de cult, aflat în centrul orașului, lângă piața agroalimentară. Piatra de temelie a bisericii a fost sfințită în 1996, iar prima slujbă a avut loc 10 ani mai târziu, în anul 2006.

Sute de credincioși au participat la acest moment unic în viața parohiei ”Sfântul Gheorghe”. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de înalți prelați. ÎPS Ciprian a rostit un cuvânt de povățuire către credincioșii care au venit în număr mare la slujbă și a scos în evidență principalele învățături duhovnicești care reies din pericopa evanghelică de astăzi.

Tot astăzi, părintele Costinel – Constantin Voineag a fost avansat la rangul de iconom – stavrofor, în semn de recunoaștere a muncii pe care a depus-o la construcția bisericii ”Sfântul Gheorghe”.

”Îi mulțumim bunului Dumnezeu că a îngăduit ca astăzi să aibă loc sfințirea mare a Bisericii ”Sfântul Gheorghe” și, de asemenea, îi mulțumim Înalt Prea Sfințitului Părinte Ciprian pentru că a fost și de această dată alături de comunitatea noastră. Îi suntem recunoscători pentru slujba deosebită și pentru cuvintele de învățătură creștină cu care ne-a mângâiat sufletele”, a spus primarul Valerică Chitic.

ciprian-marasestiPrimăria și Consiliul Local Mărășești au sprijinit parohia ”Sfântul Gheorghe” de-a lungul timpului, precum și pe celelalte biserici din oraș și satele componente.

Ultimul sprijin financiar acordat Bisericii ”Sfântul Gheorghe” a fost pe 25 august, când consilierii locali, la propunerea primarului Valerică Chitic, au acordat suma de 15.000 de lei, pentru finalizarea lucrărilor de pictură, fără de care sfințirea de astăzi nu ar fi putut avea loc.

În semn de respect pentru cei care au contribuit decisiv la construcția bisericii, preotul Voineag a nominalizat 15 persoane, printre care și primarul Valerică Chitic și foștii primari ai orașului Mărășești din ultimii 20 de ani, care au primit titlul de ctitori ai lăcașului de cult. Ca o recunoaștere a meritelor, edilul orașului primite o diplomă și o icoană cu acest prilej.

Reamintim că IPS Ciprian a mai fost în mijlocul credincioșilor din Mărășești pe 28 februarie, când a oficiat o slujbă arhierească la biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, de lângă sediul Primăriei Mărășești. Evenimentul a fost unul deosebit deoarece la această biserică nu mai avusese loc o slujbă arhierească de peste trei decenii.

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI