Ion Ştefan, deputat PNL: “Vrancea riscă un nou blocaj al gunoaielor. Oprișan nu găsește soluții!”

0

Avertizam, la început acestei veri, asupra unei probleme stringente cu care județul Vrancea se confruntă: lipsa unei platforme de gunoi legale județene unde să se colecteze deșeurile din localități și atenționările pe care rampele învecinate le transmit către noi, de limitare și chiar de întrerupere a contractelor de depozitare gunoaie. Acum, cei de la Brăila au transmis Consiliului Județean Vrancea o adresă prin care amenință că nu vor mai accepta mașinile de gunoi din Vrancea să descarce, pentru că s-au depășit cantitățile cu mult peste jumătate! Ce se va întâmpla pe mai departe, în condițiile în care Vrancea nu colectează selectiv și Consiliul Județean Vrancea, în speță Marian Oprișan, nu este capabil să implementeze proiectul Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, în valoare de 40 milioane de euro, până la finalul anului?

Județul se va umple de rampe de gunoi ilegale, care vor pune în pericol sănătatea locuitorilor. În iunie, vă prezentam situația unei astfel de platforme fumegânde de lângă municipiul Adjud, groapă care a înecat orașul în fum toxic timp de câteva zile, acolo unde, spun localnicii, gunoiul peste limita impusă de rampa din afara județului era aruncat pe câmp și acoperit cu vola, cu pământ. Totul în timp ce, tot la Adjud, stă închisă o platformă de gunoi realizată la standarde europene!

Ce au făcut Consiliul Județean și Marian Oprișan de atunci? Nimic, din câte se pare, mai ales că proiectul pe bani europeni este departe de a fi gata. Soluții par a nu avea nici cei de la Ministerul Mediului din Guvernul PSD pentru că situația riscă să se ”împută” în toată țara!

Domnule Marian Oprișan, aveți guvernarea națională, găsiți soluții care să răspundă nevoilor vrâncenilor prin care să nu distrugeți mediul înconjurător și prin care să nu ajungeți să luați pielea de pe oameni prin facturile care tot cresc la gunoi! Ce se întâmplă cu rampa de la Haret, cât timp vă trebuie, stimați conducători județeni și centrali să intrați în legalitate? Spuneți că puneți vrâncenii pe primul loc, însă tot ce se vede este că prețuiți să le luați banii și cînd vine vorba de proiecte, să le amânați la infinit, în detrimentul cetățenilor din Vrancea! Munciți domnilor, că v-ați dublat salariile, deci ar trebui să se vadă un randament dublu, însă tot ce vedem sunt tarife și prețuri care cresc exponențial!

Ion Ștefan, deputat PNL