Ion Ştefan, deputat PNL: „Este nevoie de proiecte pentru vrâncenii din Diaspora”

0

Solicit autorităților de la nivelul municipiului Focșani, dar și de la nivelul județului Vrancea să pună la punct un proiect dedicat focșănenilor și vrâncenilor plecați la muncă peste hotare, care în mai puțin de o lună, vor reveni în vacanță acasă. Autoritățile locale și județene ar trebui să se întâlnească cu cei din Diaspora pentru a găsi căi de a-i aduce acasă pe cei plecați! Știm cu toții că numai din Focșani au plecat în jur de 40.000 de cetățeni, în căutarea unei vieți mai bune! Li se adaugă alte zeci de mii de oameni din întreg județul.

Consider că vrâncenii care lucrează în afară, numiți mai nou stranieri, tot vrânceni au rămas, din moment ce aleg ca vară de vară să revină și să investească aici, fie că vorbim despre ridicarea unei gospodării sau încercarea de a începe o mică afacere în viitorul apropiat.

Nu există comună în Vrancea din care să nu fi plecat cel puțin câteva familii în Italia, Spania, Germania, Anglia sau în alte țări!

Haideți să arătăm că ne interesează soarta lor și că nu îi întâmpinăm, an de an, numai cu acele cozi interminabile de la pașapoarte, blocaje la ghișeele de încasare a taxelor și impozitelor pe la primării ori cu celebrele glume cu limba română stâlcită! Au demonstrat că în suflet sunt tot români la fiecare tur de alegeri când au impresionat prin stoicism, așteptând cu orele să voteze la ambasade ori consulate!

Demonstrează că sunt în continuare români când, lună de lună, trimit bani familiilor, copiilor ori părinților și astfel, susțin economia națională!

Vrâncenii din Diaspora ar putea ajuta la relansarea economică a județului, la ridicarea Vrancei din coada oricărui clasament care ne ține în polul sărăciei. Oamenii beneficiază de forță de muncă, de calificare profesională, de idei, de dorința de a reveni acasă, mai este nevoie ca autoritățile să înțeleagă că trebuie să le ofere un minimum de condiții!

În luna august, Biroul meu parlamentar va fi deschis tuturor vrâncenilor care lucrează în Diaspora pentru discuții și găsirea de soluții pentru încercarea de a reveni acasă.

Ion Ștefan, deputat PNL

 

sursa foto Facebook