Ion Ştefan, deputat PNL: Dezideratul european al Moldovei se împiedică în gropile baronatelor PSD

0

Moldova nu se poate dezvolta economic în lipsa infrastructurii. Am spus-o și o repet, atât timp cât baronii PSD nu vor sinchisi să se preocupe de infrastructura rutieră în Vrancea, dar și în restul județelor din regiune, Moldova va privi în continuare cu jind la avântul pe care Ardealul l-a luat din punct de vedere economic și turistic.

Nu pot să nu mă gândesc în ce groapă ar trebui să se ascundă baronul Marian Oprișan când citește declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care, după o vizită în Bucovina, a atras atenția asupra dezastrului de pe drumurile Moldovei. Dacă Oprișan nu are rușine de oamenii din județ, poate are de președinte, deși mă îndoiesc. Asemeni județului, și municipiul reședință de județ are o sumedenie de ulițe ca la țară, iar străzi asfaltate pe vremea comunismului zac măcinate în lipsa unei strategii locale de reabilitare.

La începutul mandatului meu atrăgeam atenția asupra nevoii stringente pe care Moldova o are în privința construirii unei autostrăzi. Pe hârtie avem promisiuni, din păcate Guvernul Grindeanu își arată limitele, și nu cele de viteză pe șosea, nefăcând niciun pas spre dezideratul acestei regiuni istorice. Se pare că ministrul Transporturilor chiar vrea să ducă la îndeplinire declarația nefericită pe care a făcut-o la începutul anului când a spus că nu promite niciun kilometru de autostradă în 2017!

Ne place să pozăm în provincie europeană, o expresie folosită de pesediști fără să fi făcut ceva în acest sens, pentru că Vrancea, dar și Moldova, circulă, în continuare pe drumuri de pământ.

Ion Ștefan, deputat PNL

FOTO: Facebook