Furt de curent la Adjud și Slobozia Bradului. Câte instalații clandestine au fost găsite

0

În perioada 17 ianuarie 2019 – 18 ianuarie 2019, efectivele  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea au desfășurat  acțiuni în comun cu S.C. ELECTRICA FURNIZARE-FOCȘANI pentru depistarea unor consumuri frauduloase de energie electrică, pe raza localităților Adjud și Slobozia Bradului din județul Vrancea.

În urma misiunilor executate s-au obţinut următoarele rezultate:

  • 12 infracţiuni de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 92, al.2 din legea 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.
  • 12 infracţiuni de furt, prevăzută şi sancţionată de art. 228 Codul Penal.

La imobilul numitei L.M. din localitatea Slobozia Bradului, s-a constatat faptul că aceasta este racordată ilegal la rețeaua stradală prin legătură directă, faptă prevăzută și sancționată de art. 92, alin.2 din Legea 123/2012. Au fost întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală pentru încălcarea prevederilor actelor normative anterior menționate.

Documentele întocmite vor fi predate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. Aceste activități vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul