FOTO Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Panciu cu muzică și magie

0

Vineri, 31 mai 2019, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită, în avans, la Panciu, în cadrul spectacolului organizat de Primăria Orașului Panciu și derulat sub genericul Universul Copilăriei. Cei doi protagoniști – pirații Alan și Dala, întruchipați de actorii Emanuel Florentin și Alice Sfaiter, de la Teatro Blu din Iași – au creat o atmosferă incendiară, cu muzică și multe momente inedite de magie. În deschiderea spectacolului, primarul Iulian Nica le-a urat la mulți ani tuturor copiilor și i-a felicitat de ziua lor. ”La mulți ani, copii buni și frumoși! Este ziua voastră! Mici și mari, sărbătorim împreună mirifica lume a copilăriei: o lume de basm, plină de soare, bucurie și culoare! Este încă un moment în care noi, părinți și bunici, vă reamintim cât de mult vă iubim și îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru fericirea pe care o aduceți în viața noastră! Voi sunteți miracolul pe care îl trăim zi de zi, sursa noastră de bucurie, energie și de veselie! Astăzi, mai mult decât oricând, conștientizăm că avem nobila datorie de a veghea la bunăstarea și liniștea voastră, să nu vă lipsească nimic, să vă creăm cele mai bune condiții de viață și de studiu, să ne asigurăm că veți crește cu zâmbetul pe buze și că vi se vor împlini toate visele!  Reușita voastră este garanția ca viitorul acestei comunități va fi pe mâini bune! Este important să știm că veți ajunge  oameni de nădejde ai orașului că veți duce mai departe munca noastră!  De ziua voastră, vă urez să fiți sănătoși, să creșteți mari, să învățați bine și să aveți rezultate frumoase la școală! Să fiți înconjurați de dragostea părinților și  să fiți mereu mândria lor!“, le-a spus copiilor primarul Iulian Nica.

În cadrul spectacolului, au mai susținut momente artistice: Miruna Teodora Anicăi-Ifrim, elevă în clasa I, la Liceul Tehnologic AL. I. Cuza Panciu, pregătită de profesoara Iuliana Dima, Trupa Fetno, coordonată de profesoara Luisa Alice Maroși și Ionuț Moise, elev în clasa a X-a, îndrumat de Laura Breană, de la Modulele Familiale Panciu. Manifestările dedicate Zilei Internaționale a Copilului au debutat la ora 10.00, cu Parada copiilor din școlile și grădinițele păncene. Împreună cu ei, au fost personaje îndrăgite din desene animate – Minnie și Mickey Mouse, Sponge Bob și Țestoasa Ninja – întruchipate de trupa de animație de la Teatro BLU Iași.

În Parcul Casei de Cultură, cei mici au fost invitați la o sesiune de face painting, realizată de voluntarii Asociației Lumea lui Pinocchio, precum și la desene pe asfalt. De ziua lor, copiii din instituțiile de învățământ păncene au mai primit și cadouri, din partea Primăriei Orașului Panciu. Joi, 30 mai 2019, primarul Iulian Nica a oferit pachete cu dulciuri preșcolarilor de la Grădinițele 1, Crucea de Sus, Neicu, Dumbrava și Satu-Nou, elevilor din clasele pregătitoare și celor din clasele I-VIII, de la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza, precum și elevilor de gimnaziu, de la Liceul Teoretic Ioan Slavici. (Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu)