FOTO VIDEO Polițiștii rutieri au luat în vizor pietonii, șoferii și bicicliștii care încalcă legea

0

Astăzi, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Focșani pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală, neacordarea priorității de trecere și abaterile săvârșite de bicicliști și căruțași. În acest context, polițiștii au acționat în 3 etape pe parcursul zilei, în vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectării regulilor de circulație. În prima etapă, în intervalul 6.00-8.00, s-a acționat la toate intrările/ieșirile din municipiu.

În intervalele orare 08.00-10.00 și 15.00-17.00. polițiștii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și combaterea indisciplinei bicicliștilor și căruțașilor. Abaterile participanţilor la trafic au impus aplicarea a 64 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  17 pietonilor. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, a fost reţinut un permis de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

La ora 08.05, polițiștii au depistat un bărbat, din județul Buzău, în timp ce conducea o autoutilitară pe Bulevardul București, din municipiul Focșani, care era radiată din circulație din cursul lunii octombrie 2018. La ora 6.55, un bărbat a fost depistat în timp ce conducea un microbuz transport persoane pe Bulevardul Brăilei, deși avea acest drept suspendat. Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare penale. Un conducător auto a fost depistat în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. (IPJ Vrancea)