FOTO-VIDEO Focșani Blues Festival 2019 va avea loc într-un spațiu de vis, dominat de natură și liniște

0

Cel mai mare festival de blues din România, Focșani Blues Festival, vine în acest an cu cei mai buni artiști internaționali ai momentului. Ajuns la a 4-a ediție, festivalul care a pus Focșaniul pe harta orașelor blues îl aduce pe scenă pe celebrul trompetist de origine cubaneză ARTURO SANDOVAL, un nume de referință al latin-jazz-ului din întreaga lume.

Arturo Sandoval, câștigătorul a zece premii Grammy, șase premii Billboard și un premiu Emmy, decorat de președintele Barack Obama cu cea mai înaltă distincție civilă din Statele Unite ale Americii, Medalia Libertăți, va urca pe scena Focșani Blues Festival. Line-up-ul festivalului care va avea loc în perioada 29-31 august 2019 va fi întregit de alți artiști de renume, printre care Nightloosers, Berti Barbera & Nicu Patoi, Los Mambo Jambo, JT Lauritsen & The Buckstone Hunters, Mission Cimbalom Marius Preda, Kyla Brox sau Philipp Fankhauser.

Focșani Blues Festival nu este un simplu festival de muzică, ci o întreagă experiența pe care încercăm să o reinventăm în fiecare an. Ne bucurăm că tot mai mulți oameni se alătură acestui demers, iar interesul pentru Focșani Blues Festival crește simțitor. Selectăm atent artiștii, locația și set-up-ul, în așa fel încât să ne asigurăm că ducem totul la superlativ. Anul acesta am pregătit multe surprize iar pe lângă line-up, poate cea mai frumoasă surpriză este locația: o oază de liniște în mijlocul naturii, unde acordurile blues vor răsuna armonios și vor oferi o experiență de neegalat”, a declarat Bernard Cheere, președintele Asociației Culturale Estica și director general al festivalului.

Anul acesta, Focșani Blues Festival va avea loc într-o locație unică, dominată de natură și liniște. Evenimentul, ce va avea loc în perioada 29-31 august, își primește invitații la Zaga Zaga, un complex situat în Delta Siretului, cu un concept unic implementat în România, care asigură condiții de cazare de lux la standarde turistice internaționale în liniștea din mijlocul naturii. Cei care vor dori să rămână în inima festivalului se pot caza la Zaga Zaga, în bungalouri, corturi de lux și chiar case plutitoare, de unde se pot bucura de privelisti unice. De asemenea, se va organiza o zonă de campare, toate detaliile privind ofertele de cazare se vor regăsi pe site-ul festivalului.

Organizatorii au explicat și motivul mutării FBF la Zaga Zaga. “Este un proiect de suflet de-al nostru pentru Focșani, sută la sută bazat pe voluntariat, vrem să dăruim ceva Focșaniului. Se va numi întotdeauna Focșani, pentru că este nucleul, este rațiunea de a fi a festivalului, este un cadou. Faptul că l-am mutat aici putem considera că i-am mutat pe cei din Focșani la o petrecere în aer liber, la un picnic unde să se poată bucura de o minivacanță alături de părinți, bunici”, a declarat Andreea Pancu, director adjunct al Focșani Blues Festival. “Este un proiect care ar trebui să crească pentru a-l putea menține. Atenția sponsorilor asupra acestui proiect este dacă el va crește. La prima ediție a fost un sprijin foarte mare din partea companiilor din Focșani. Și în momentul acesta îl avem, poate nu la același nivel, dar este foarte important să putem atrage atenția sponsorilor mari, care doresc să vină într-un loc în care nu sunt doar cei din Focșani. Focșănenilor le este cel mai ușor să ajungă aici, se urcă într-un autobuz și în 15 minute sunt aici, dar gândiți-vă pentru ei care vin din alte locații îndepărtate, precum București. Vor fi amenajate spații de cazare de gen camping”, a spus și Ionuț Ungureanu, PR manager al FBF. De menționat că toată munca pentru organizarea acestui festival internațional se face pe bază de voluntariat.

Focșani Blues Festival va asigura pe perioada festivalului transportul gratuit din Focșani la Zaga Zaga. Pe site-ul festivalului focsanibluesfestival.ro se vor găsi toate informatiile privind transportul. Accesul la scena de zi este gratuit. Biletele și abonamentele pentru scena principală sunt puse în vânzare pe eventim.ro, bilete.ro și iabilet.ro. Pentru mai multe informații: www.focsanibluesfestival.ro