FOTO Un punct termic din Focșani, transformat în Centru de Zi de Asociația „Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor”

0

Povestea copiilor cu nevoi sociale din cartierul Sud și proximitatea acestuia va prinde viață datorită strădaniei unor oameni inimoși, alăturați Primăriei Focșani, prin crearea Centrului de Zi al Asociației ”Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor”.

”Așezământul medical și educațional”, așa cum l-a numit IPS Ciprian, prezent la deschiderea oficială de astăzi, are ca locație punctul termic nr. 9 din Sud și a fost amenajat astfel încât în incintă copii și persoane cu nevoi sociale să poată beneficia de consultații medicale și tratamente de specialitate, meditații la disciplinele importante din școli, activități nonformale și dezvoltare personală sau ateliere de creație (hand made și artă plastică).

Cabinetele de pediatrie, interne, psihologie și logopedie așteaptă, la parterul clădirii, pe cei în nevoie, iar demisolul îi va găzdui pe aceia care, din motive financiare în principal, nu reușesc să se pregătească în particular la limba română, matematică, istorie, geografie, sau să-și dea frâu liber fanteziei și creației proprii, într-un mediu propice, adecvat vârstei. Povestea copiilor devine magică prin implicarea tuturor, așa că vă invităm să fim parte din împlinirea minunilor în viețile celor care nu mai credeau în ele. (comunicat Primăria Focșani)

FOTO: Primăria Focșani