FOTO Râșii din Munții Vrancei vor fi ”emigrați” în Europa

0

O echipă comună formată din specialiști ai Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și ai Direcției Silvice Bacău din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a activat cinci cuști capcană în zonele unde a fost confirmată recent prezența râsului. Specialiștii au finalizat operațiunea după patru zile de acțiuni în teren, în condiții grele, cu temperaturi scăzute și strat gros de zăpadă. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului internațional  LIFE Lynx prin care se urmărește salvarea populației de râs din Slovenia, Croația și Italia.  Proiectul este coordonat de Serviciul Forestier Sloven și este susținut de Ministerul Mediului din România, facilitând implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice – ACDB – este organizația responsabilă de proiect din România, iar Regia Națională a Pădurilor – Romsilva colaborează în acest proiect, în baza unui protocol semnat la începutul lunii decembrie a anului trecut. Mai multe informații despre această acțiune pe pagina proiectului european LIFE lynx:

https://goo.gl/8Z3MwD

România are o populație sănătoasă de râs și este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populației de râs din Slovenia, Croația și Italia, unde populația acestui prădător este în declin genetic. Mai multe detalii despre proiectul uropean LIFE Lynx puteți afla accesând următorul link:

https://goo.gl/7xvj8Z

Credit foto: Mihai Pop, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

Sursa: Romsilva