FOTO Primul centru medical de psihiatrie copii și expertiză psihologică, deschis la Petrești

0

Psihologul Ionica Popescu a deschis astăzi, la Petrești, un centru medical unic în județ, unde copiii vor avea șansa la vindecare și vor avea parte de cele mai bune îngrijiri medicale. Este vorba de primul centru medical de psihiatrie copii și expertiză psihologică. “Nu a fost ușor, având în vedere că a trebuit să le fac singură pe toate. Vreau să fie un spațiu unde copiii să-și exprime trăirile, să poată să spună ce au pe suflet, să putem lucra cu părinții, să înțeleagă că până la urmă copilul este prioritar în viață. Lansez rugămintea către părinții să se aplece mai mult asupra copiilor lor, din cuvânt să facă muzica vorbirii, să nu țipe la ei”, a spus psihologul Ionica Popescu, care are o poveste de viață impresionantă.

La deschidere au fost prezenți și colaboratori ai psihologului. “Este o muncă importantă, pentru că vine în întâmpinarea procedurilor judiciare. Este o componentă nouă, este ceea ce s-a dorit prin înființarea institutului de psihologie judiciară”, potrivit lui Beatrice Moșneagu, psiholog.

Ionica Popescu are o experiență mare în domeniu și a fost de mare ajutor în situații judiciare dificile. “Am lucrat cu doamna psiholog într-o cauză penală dificilă, pentru că erau doi minori trimiși în judecată pentru infracțiunea de omor și atunci am zis că este obligatoriu să facem o expertiză psihologică. Aportul specialistului a fost substanțial și ca să fiu foarte directă, judecătorul cauzei, adică eu, pe baza concluziilor din expertiză mi-am sprijinit soluția de condamnare și am făcut o individualizare judiciară corectă a pedepsei”, a menționat și  judecătorul Mariana Săndina Croitoru.