FOTO O săptămână frumoasă începe cu un zâmbet

0

Colegii noștri din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor (SPIRC) și Detaşamentului de Pompieri Focşani au răspândit bucurie în rândul copiilor, cu prilejul vizitei la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.15 din Focşani. Activitatea, desfăşurată în cadrul programului educaţional „Şcoala altfel”, s-a dorit să fie atât una interactivă cât și distractivă.
Sub îndrumarea personalului S.P.I.R.C., copiii, împreună cu cadrele didactice și personalul auxiliar, au făcut o simulare de producere a unui cutremur. După evacuarea din incinta grădiniței, salvatorii le-au arătat micuţilor preşcolari tehnica pe care o utilizează în îndeplinitea misiunilor, le-au prezentat câteva reguli pentru prevenirea situațiilor de urgență și i-au ajutat pe aceştia să testeze unele echipamente.
Deși copiii văd aceste acțiuni ca pe un joc, ele sunt de fapt o lecție practică foarte valoroasă prin care se pregătesc pentru formarea unor comportamente şi atitudini de tip preventiv în situaţii de risc. (ISU Vrancea)