FOTO Mămicile și copiii internați în Centrul Maternal Focșani au primit vizita lui Moș Nicolae

0

Centrul Maternal, structură aflată în subordinea DGASPC Vrancea, a primit de Moș Nicolae vizita unor oaspeţi care au adus daruri mămicilor şi copiilor aflaţi în această instituţie.

Reprezentanţii firmei Manusim Comex, respectiv domnul Manolache Ion şi doamna Simona Săftoiu, au fost cei care au reuşit să aducă un zâmbet pe chipul mămicilor şi al copiilor aflaţi în cadrul centrului. De altfel, aceştia nu se află la prima vizită, ei fiind prieteni mai vechi ai centrului şi vizitând beneficiarii de aici atât cu prilejul Sărbătorilor Pascale cât şi cu diverse alte ocazii. Tot cu această ocazie, a oferit daruri şi  Directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Vrancea, doctoriţa Mioara Hanţă,  împreună cu doamnele Paula Tiugan şi Nicoleta Mirică.   Darurile oferite au constat în hăinuţe, jucării, dulciuri şi produse alimetare.

Pentru copii, puterea exemplului și implicarea sunt foarte importante în formarea lor ca oameni. Și de data aceasta au avut un exemplu în oaspeţii lor, cărora d-na Mioara Nedelcu, şefa Centrului Maternal Focşanile mulțumește pentru implicare și dăruire.

Centrul maternal este un serviciu pentru prevenirea separării copilului de părinţii săi, organizat pe model familial, a cărui misiune este de a permite formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale. Acesta oferă servicii de găzduire, servicii de asigurare a hranei, de menţinere a stării de sănătate, servicii de educaţie şi consiliere a beneficiarilor, servicii pentru dobândirea deprinderilor de viaţă independentă şi de integrare socială aflâdu-se într-o arie teritorială cu acces la serviciile oferite de către comunitate, iar organizarea şi dotarea spaţiului favorizează implicarea mamei în îngrijirea copilului său şi responsabilizarea ei pentru modul în care copilul său se dezvoltă.

SURSA: DGASPC