FOTO Lucrările la cele 93 de apartamente sociale sunt în toi la Panciu

0

Primăria Orașului Panciu continuă lucrările la cele două ansambluri de locuințe sociale amplasate pe Aleea Independenței nr. 6-8 (în spatele Stației de Pompieri). Este vorba despre 4 blocuri sociale, construite în baza Legii Locuinței nr. 114/1996, cu modificările și completările ulterioare și 2 blocuri realizate în condițiile OUG 74/2007 privind construirea de locuințe pentru chiriașii evacuați din imobilele retrocedate foștilor proprietari.

Primarul Iulian Nica precizează faptul că lucrările respectă graficul și termenele stabilite.

„În momentul de față, se lucrează la construcția unui număr de 6 blocuri, cărora le corespund 93 de unități locative. Două blocuri sunt destinate persoanelor evacuate,  însumează 32 de unități locative și vor fi construite în sistem D+P+2E+M. Cele 4 blocuri sociale însumează 61 de unități locative și sunt realizate tot în sistem D+P+2E+M. Lucrările la cele două tronsoane au început în luna iulie 2016. După aproape un an, putem spune că acestea respectă graficul și termenele stabilite. Se lucrează în ritm susținut, atât la ridicarea grinzilor, cât și la partea de zidărie. În maxim 2 luni, preconizăm că imobilele vor fi gata «la roșu»“, a explicat Iulian Nica.

La Biroul Urbanism din cadrul Primăriei Orașului Panciu sunt înregistrate, în prezent, aproximativ 250 de cereri de locuințe, pe care administrația locală le va rezolva atât prin repartizarea apartamentelor ce se construiesc pe Aleea Independenței nr. 6-8, cât și prin ridicarea unui nou tronson de blocuri ANL.