FOTO Elevi de la Şcoala Vînători, în vizită la IPJ Vrancea

0

Astăzi, 7 noiembrie, în intervalul 09.00-10.00, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea a primit vizita unui grup de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Vânători, interval în care cei mici au putut vedea o mică parte din activitatea desfășurată de polițiști, fiind întâmpinați cu recomandări preventive și  pliante cu astfel de recomandări.

Astfel, polițiștii Serviciului Criminalistic și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au  prezentat celor mici tehnica din dotare și laboratorul criminalistic, unde au putut afla și „secretele” muncii de criminalist.

Polițiștii de la Rutieră le-au prezentat micilor musafiri autospecialele din dotare, le-au amintit cum să traverseze corect strada sau cum să circule în siguranță cu bicicleta și au răspuns tuturor curiozităților și întrebărilor.

De departe însă, cel mai atractiv moment a fost acela în care și-a făcut apariția „TEM”, câinele de serviciu aflat în dotare.

Acesta a făcut exerciții demonstrative, arătându-le copiilor și câteva din trucurile pe care le știe, câștigând astfel simpatia spectatorilor.

Această activitate s-a desfășurat în cadrul programului național „Școala Altfel”, iar prin acest gen de acțiuni dorim să încurajăm copiii şi tinerii să nu ezite să se adreseze poliţiştilor, în orice situaţie în care se simt într-o stare de pericol sau atunci când au nevoie de îndrumare sau ajutor.

SURSA: IPJ Vrancea