FOTO Dumitru Pricop, omagiat la Şcoala Gimnazială Nr.7 de Ziua Internațională a Poeziei

0

Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită anual, la 21 martie, la Școala Nr. 7 din Focșani. Și de această dată, manifestarea a fost dedicată regretatului poet Dumitru Pricop, plecat la Ceruri în urmă cu 12 ani și pe care elevii școlii au dorit să-l omagieze într-un mod special, înainte de manifestarea în sine, la bustul din Parcul Schumann

Evenimentul, organizat de Şcoala Nr. 7 din Focşani în colaborare cu Şcoala Gimnazială din Goleşti, a adunat la un loc elevi, cadre didactice, dar şi invitaţi de marcă, scriitori şi oameni care i-au fost apropiaţi lui Dumitru Pricop.

“Ziua Mondială a Poeziei reprezintă un prilej de întoarcere la suflet, la emoție şi frumos, primăvara calendaristică fiind urmată de primăvara poeților. Sunt convinsă că astăzi, poetul Dumitru Pricop, este mândru de vrâncenii săi, de negrileştenii săi şi în mod special de Şcoala Gimnazială Nr.7 Focşani, care, iată, pentru al treilea an consecutiv omagiază şi apreciază opera poetică pricopiană”, a spus profesoara de Limba şi Literatura română, Mirela Fenechiu. Din partea Inspectoratului Scolar Vrancea a fost prezentă Tamara Mocanca, inspector de Limba şi Literatura Română Tamara Mocanca. Au participat oameni de cultură din Vrancea, amintindu-i aici pe prof. dr. Costică Neagu, ziaristul Radu Borcea, prof. Agafiței Florinel. ”Pe poetul Dumitru Pricop nu l-am cunoscut personal, dar l-am descoperit prin poezia sa şi din amintirile prietenilor săi. Foarte multe informații le-am aflat în cei doi ani, de când facem această activitate. L-am descoperit ca fiind un suflet mare, un suflet de largi orizonturi, care de multe ori era nemulțumit de lumea aceasta a ”realului” banal şi care a căutat cu prețul unei dureri covârşitoare să smulgă urâtul real şi să-l preschimbe în frumos”, a spus în cadrul manifestării Sebastian Burlan, directorul Şcolii Gimnaziale Nr.7 Focşani.