FOTO Cursuri de inițiere în acordarea primului ajutor pentru copiii de la Modulele Familiale din Panciu

0

Conducerea Filialei Vrancea a Crucii Roșii Române a răspuns solicitării venite din partea conducerii Modulelor Familiale Panciu, structură aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Vrancea, asigurând cursuri de prim ajutor pentru copiii aflați  în cadrul centrelor ”Speranța” și ”Fortuna”. Astfel, aceștia au avut posibilitatea de a urma,  miercuri 07 februarie, un curs extrem de util: cursul de inițiere în metodele și tehnicile de acordare a primului ajutor.

 Cursul a fost susținut de specialiștii din cadrul Societății Naționale de Cruce Roșie, iar acțiunea a avut ca principală temă acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și vizează toate evenimentele neașteptate care pot apărea și pot provoca răni sau chiar deces.

Trainerul Ionuț Gîrleanu a subliniat importanța acordării primul ajutor în caz de urgență pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical poate să intervină, accentuând cu precădrere ventilația artificială și masajul cardiac. La acestă acțiune și-au adus aportul Loredana și Laura, voluntare în cadrul Filialei Vrancea a Crucii Roșii, care au exemplificat fiecare manevră specifică situațiilor critice.

Cursul este o versiune adaptată a cursului de prim ajutor organizat în general de Crucea Roșie Română, cu insistență pe manevrele efectate în situații cum ar fi: înec, accidente casnice, sufocare, hemoragii, plagi, entorse, luxații, fracturi, convulsii, etc. Cursanții au învățat suportul vital de bază, resuscitarea cardio-respiratorie şi poziţia laterală de siguranţă, precum şi manevra Heimlich sau manevrele de salvare în cazul copiilor şi bebeluşilor.

Scopul cursului a fost acela de a veni în ajutorul copiilor, astfel încât, în momentul în care se vor confruntă cu situații limită, să le poată gestiona eficient și cu maximă promptitudine. Ei au efectuat manevrele de prim ajutor salvatoare cu ajutorul manechinelor și au învățat cât de importante sunt aceste intervenții când este vorba despre salvarea reală de vieți umane. Și angajații care a asistat la eveniment au considerat extrem de important acest curs, cu ajutorul căruia, vor putea răspunde, într-un mod mai eficient, nevoilor copiilor pe care îi au în grijă.

SURSA: Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea