FOTO Căminul pentru Persoane Vârstnice Mărășești, renovat de voluntari

0

Miercuri, 28 noiembrie, bătrânii aflați în Căminul pentru Persoane Vârstnice Mărășești au primit vizita voluntarilor care au pus umărul la renovarea și amenajarea spațiilor de locuit ale acestei structuri. La acest eveniment au fost prezenţi reprezentanți ai DGASPC Vrancea, preoţi din judeţ, respectiv Ionica Cîrneleaga – preot paroh, parohia satului Coza, comuna Tulnici, precum și Voineag Costinel, preot paroh, Mărășești, conducerea căminului pentru persoane vârstnice, precum şi bătrânii asistaţi din acest centru social. Cu acest prilej, preoții au săvârşit slujba de sfinţire a pavilionului reabilitat al căminului, căruia, cu sprijinul voluntarilor, i-au fost aduse însemnate renovări şi îmbunătățiri. La final, aceștia au rostit un bogat cuvânt de învățătură, oferind cu folos duhovnicesc icoane bătrânilor.

Cu investiţii făcute din donații și cu munca depusă de echipe concentrate din cadrul DGASPC Vrancea, vechiul spațiu şi-a schimbat complet înfăţişarea, graţie îmbunătățirilor aduse prin lucrările de renovare, igienizare și amenajare efectuate aici. Angajatii din cadrul DGASPC Vrancea s-au mobilizat pentru recondiționarea Centrului pentru Persoane Vârstnice Mărășești. Ei au zugrăvit și renovat băile, holurile și dormitoarele din clădirea centrului, procedându-se totodată la înlocuirea tuturor elementelor vechi de interior, precum și a instalațiilor termice și sanitare. În plus, domnișoara Nicuța Enache și domnul Nicoară Nelu, inițiatorii campaniei de strângere de fonduri, pe lângă materialele de construcție necesare renovării, au donat mai multe alimente de bază, haine și alte obiecte de vestimentație. Aceștia au desfășurat de-a lungul timpului mai multe acțiuni de voluntariat în cadrul acestui centru, fiind un real sprijin pentru bătrânii aflați aici, atât prin acțiunile lor cât și prin pozitivismul pe care îl dăruiesc celor din jur.

Clădirea în care sunt cazaţi bătrânii mai are nevoie de reparaţii capitale la unul din pavilioane, în momentul de față fiind demarate lucrări, precum și proceduri în vederea obținerii unei posibilități de finanţare a acestora, întregul proces de reabilitare presupunând un efort financiar susținut, pe termen mediu și lung. (sursa: DGASPC Vrancea)