Fotbal: Vrancea este cu Ionuț Lupescu

0
Miercuri, 18 aprilie, este o zi foarte importantă pentru prezentul și viitorul fotbalului românesc. La Casa Fotbalului din București vor avea loc alegeri pentru stabilirea unei noi conduceri a Federației Române de Fotbal. Se anunță o luptă între doi candidați principali: actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, și fostul fotbalist Ionuț Lupescu. Cei mai mulți dintre oamenii din fotbal precum și din rândul ”generației de aur” (în frunte cu Hagi, Popescu, Petrescu, Prunea, Răducioiu) au declarat că-l susțin pe Ionuț Lupescu pentru preluarea conducerii Federației Române de Fotbal. Și președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru, se numără printre susținătorii lui Ionuț Lupescu. Cu puțin timp înainte de alegerile de la FRF, șeful AJF Vrancea ne-a acordat un scurt interviu.
1. Cu cine veți vota la alegerile din 18 aprilie?

Dan Dumitru: Este de notorietate că voi merge pe mâna lui Ionuț Lupescu.

2. De ce Ionuț Lupescu și nu Răzvan Burleanu?                                                                      D.D.: În primul rând pentru că acesta este feedback-ul primit de la membrii afiliați ai AJF Vrancea. Apoi pentru că îl cunosc bine din perioada în care a fost director general al FRF, știu cum am colaborat, știu de ce este capabil, știu că are calitățile organizatorice pe care trebuie să le aibă un președinte. În perioada în care a activat, se vorbea de familia fotbalului românesc, asta pentru că eram, într-adevăr, o familie. Acum tronează dezbinarea, intriga și ura între membrii afiliați, pentru că actuala conducere nu a știut să fie echidistantă, i-a favorizat pe unii, i-a dezavantajat pe alții. Atmosfera este una de război în ultimii ani.

3. Care este opinia colegilor din țară?                                                                                    D.D.: Majoritatea colegilor mei gândesc la fel ca mine, dar e normal ca cei care au avut clauza națiunii celei mai favorizate să nu fie de acord cu noi. Câteodată, un șef slab, pe care-l poți manipula, convine de minune .

4. Ce așteptări aveți de la viitorul președinte al FRF?                                                               D.D.: În primul rând să readucă unitatea de care ne bucuram înainte, să fim din nou o familie, pentru că numai așa putem reuși să ducem fotbalul românesc acolo unde-i este locul.

5. Credeți că va fi o luptă strânsă?                                                                                        D.D.: Nu cred. Știu cum va fi bătălia în ziua alegerilor. Am mania statisticilor. Am ținut o astfel de statistică. Lupescu nu va obține sub 130 de voturi, Burleanu va lua puțin peste 100. Va fi o luptă grea, pe care Lupescu o va câștiga în final. Nu are cum să se repete istoria din 2014. Ionuț Lupescu va câștiga pentru că asta dorește toată România și aici mă refer la suporteri, la foștii mari fotbaliști, la oameni de afaceri posibili investitori sau la oameni politici care au realizat ce greșeală au făcut în urmă cu patru ani. Fotbalul se joacă pentru suporteri, se face cu sprijinul mediului de afaceri și politic și sper ca oamenii de fotbal să realizeze că trebuie să respectăm dorința lor. Nu mai putem continua în stilul ăsta. Avem nevoie de o schimbare, pentru noi toți. Din punctul meu de vedere, schimbarea în bine vine cu Ionuț Lupescu. .