Focșănenii, îndemnați de Primărie să plătească taxele online

0

Pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor focșăneni ce doresc a-și achita taxele și impozitele locale fără a se mai prezenta la ghișeele primăriei, recomandăm utilizarea plății acestora online, folosind platforma www.ghiseul.ro.

Prin utilizarea acestui sistem de plată, contribuabilii pot evita aglomerația și cozile de la ghișee, pot vizualiza obligațiile de plată existente și le pot efectua rapid, oricând și de oriunde, fără niciun comision.

Pentru plata pe ghiseul.ro puteți să obtineti datele de acces de la Primăria Municipiului Focșani (cam. 11) sau puteți să vă creați singuri un cont, fiind necesar doar să aveți conexiune la internet și un card bancar.

Paşii de creare a unui cont sunt următorii:

1. Pe prima pagina de pe Ghişeul.ro (www.ghiseul.ro) a fost creată secţiunea “Solicitare date de acces”.

2. Se va deschide o nouă pagină în care vi se cere să introduceţi CNP-ul. Tastaţi CNP-ul şi apoi apăsaţi pe butonul “Verifică CNP”.

3. Daca CNP-ul este valid, se va deschide o nouă pagină cu mai multe câmpuri obligatorii, în care trebuie să introduceţi: „Nume şi prenume”, „Adresa de email”, „Confirmarea adresei de email”, „Telefon mobil” şi un cod din cifre şi litere. După ce aţi completat toate aceste câmpuri, apăsaţi butonul „Trimite cerere”.

4. Se deschide “pagina de validare a cardului bancar personal”. Trebuie să introduceţi numărul cardului afişat pe partea din faţă a acestuia, după care apăsaţi butonul „Aprobă”.

5. Dacă datele introduse sunt corecte, se va deschide o nouă pagina cu mesajul: „Verificarea datelor a fost efectuată cu succes. Veţi primi un email cu datele de acces”.

6. Intraţi în contul de e-mail furnizat şi regăsiţi datele de acces.

7. Dupa ce aţi obţinut online aceste date, reveniți pe prima pagină, introduceţi userul şi parola furnizate pe e-mail pentru a putea vizualiza şi achita obligaţiile de plată.

Totodată, plata obligațiilor se poate efectua și fără autentificare. Pentru această variantă nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe, impozite si amenzi contraventionale al căror cuantum vă este deja cunoscut.

Dacă aveţi la cunostinţă valoarea acestora, veţi putea efectua plata totală, fără însă să vizualizaţi detaliile și să beneficiaţi de alte facilități.