Filmul „Lupii – de la conflict la conviețuire!”, prezentat la București

0

Joi, 16 mai, ora 18.30, La Casa de Cultură a Studenților din București va fi prezentat filmul ”Lupii – de la conflict, la convețuire” – film documentar realizat în cadrul proiectului WOLFLIFE. Prezintă Teodora Sin (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice) și Silviu Chiriac (Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea).

Filmul „Lupii – de la conflict la conviețuire!” a fost realizat integral de echipa proiectului și relevă în cele mai spectaculoase imagini povestea proiectului WOLFLIFE, amănunte din viața lupilor și a celorlalte specii alături de care trăiesc în aceste zone sălbatice, dar, totodată, ne arată și amenințările care pun în pericol conservarea lupilor pe termen lung. WOLFLIFE este primul proiect de conservare dedicat exclusiv lupului din România, care a primit finanțare de la Comisia Europeană și are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup (Canis lupus), menținerea unei populații sănătoase și viabile de lupi în Munţii Carpați, dar și promovarea unei mai bune coexistențe om-lup.

Filmul are scopul de a ilustra activităţile de conservare realizate în cadrul Proiectului, dar şi de a furniza nişte informaţii cu scop educativ despre biologia și etologia lupului, despre rolul important a acestui prădător într-un ecosistem sustenabil și sănătos. Acest documentar a fost realizat în cadrul Proiectului LIFE13NAT/RO/000205 „Implementarea celor mai bune practici pentru conservarea in-situ a speciei Canis lupus la nivelul Carpaților Orientali”, cu sprijinul financiar a Comisiei Europene si al Ministerului Mediului, prin instrumentul financiar LIFE+. Filmul a fost prezentat și în cadrul Alpin Film Festival – martie 2019, Brașov. (SURSA: WOLFLIFE)