Festivalul concurs de book-trailere Boovie își deschide porțile, vineri, la Focșani

0

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, aflat la cea de-a patra ediție, se extinde anul acesta la nivel național, prin participarea a peste 1.000 de elevi și profesori din 25 de județe din întreaga țară și din Republica Moldova. Festivalul se va derula pe parcursul a trei zile, în perioada 17-19 mai, la Focșani și programează mai multe evenimente, cel principal fiind proiecția și jurizarea celor 92 de trailere trimise de echipele aflate în concurs în cele trei secțiuni: Boovie liceu, Boovie Junior pentru gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și secțiunea Boovie+, a cărei temă este ”Principiul inerției”. Pentru cei care au pierdut înscrierea, există secțiunea Trailerul de buzunar, unde participarea și jurizarea se vor face online. În paralel cu derularea efectivă a concursului, Boovie a programat mai multe întâlniri ale elevilor și profesorilor în cadrul unor workshopuri și sesiuni de comunicări care se vor derula în cursul zilei de sâmbătă. În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru fiecare secțiune, urmând ca echipa care va câștiga  Marele Premiu să fie recompensată cu participarea la renumitul eveniment TIFF 2019, care are loc la Cluj Napoca.

Participanții  la Festivalul Boovie 2019, dar și alți profesori sunt implicați și într-un Simpozion susținut și finanțat de Ministerul Educației Naționale, sub titulatura „Strategii educaționale alternative centrate pe competențe-cheie în învățământul preuniversitar“, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaționale alternative, aplicate de profesori din țară și de peste hotare.

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Focșani și „Asociația Grow Up Project“ Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

SURSA: Carmen Ion, organizator