Cum îi pune pe drumuri Primăria Focșani pe oamenii care vin să-și plătească dările

0

Contribuabilii focşăneni care au mers la început de an la Primăria Focşani să-şi plătească impozitele şi taxele pe acest an s-au lovit de refuzul încasatorilor de a le accepta să plătească cu cardul.

De altfel, pe ghişeele din holul primăriei au fost puse anunţuri prin care oamenii erau înştiinţaţi că din data de 19 decembrie 2018 nu se mai fac încasări cu cardul, fără să li se ofere şi o explicaţie asupra acestui lucru.

“Am ales să merg sâmbătă să plătesc impozitele pe anul acesta, pentru că în timpul săptămânii nu-mi permite programul. Am vrut să achit cu cardul, dar angajatul de la ghişeu mi-a arătat anunţul, fără să-mi spună şi motivul. A trebuit să merg la un bancomat, în centru, să scot bani şi să plătesc, ceea ce mi se pare lipsă de respect. Vedem că lumea evoluează, dar noi dăm înapoi”, ne-a declarat un focşănean care a ţinut să ne semnaleze acest neajuns.

În evidenţele Primăriei Focşani sunt 48.000 de apartamente şi case, dar şi aproximativ 50.000 de autoturisme. Termenele de plată au fost stabilite în două tranşe semestriale, respectiv 31 martie şi 30 septembrie, depăşirea acestor termene fiind penalizată.

Pentru anul 2019, taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 1,3%, respectiv  rata inflaţiei din anul 2017. Persoanele care vor plăti integral până pe 31 martie vor avea parte de bonificaţia de 10%.