Comerțul ilicit din Focșani, combătut cu dosare penale

0

Miercuri, 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

Acțiunea a vizat verificarea persoanelor fizice și juridice care comercializează astfel de produse în pieţe, târguri, oboare şi în zona adiacentă acestora.

În urma neregulilor descoperite, au fost constatate 4 infracțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale dintre care 3 conform Legii 12/1990 R și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 61/1991.

Exemple :

În jurul orei 08.10, polițiștii au depistat un bărbat, de 36 ani, din județul Galați, în timp ce comercializa articole de încălțăminte, fără a avea asupra sa documente de proveniență sau alte documente care să ateste autenticitatea.

În jurul orei 11.00, polițiștii au depistat un bărbat, de 60 ani, din localitate, în timp ce comercializa produse audio-video, fără a avea asupra sa documente de proveniență sau alte documente care să ateste autenticitatea.

În jurul orei 10.15, polițiștii focșăneni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 54 ani, din municipiul Tecuci, comercializa  produse industriale (lame pentru drujbă), ce purtau însemnele unei mărci, fără a deține documentele necesare de punere în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare

În jurul orei 14.00, polițiștii au depistat un bărbat, de 36 ani, din localitate, în timp ce comercializa accesorii telefone mobile, care purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără a deține documentele necesare în acest sens.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, produsele susceptibile a fi contrafăcute au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Poliţiştii vrânceni vă recomandă să achiziţionaţi produse din magazine specializate, solicitând totodată bon fiscal sau factură.

De asemenea, vă recomandăm să nu vă lăsaţi încântaţi de preţul foarte mic, acest fapt fiind primul indiciu că produsul ar putea fi contrafăcut.

SURSA: IPJ Vrancea