Comemorare Ion Mihalache la Ateneul Popular

0
În cadrul comemorării marelui om politic Ion Mihalache (n. 3 martie 1882, Topoloveni — d. 5 februarie 1963, Râmnicu Sărat, în închisoarea cu regim de exterminare a deținuților politici), va fi organizat în Municipiul Focșani un eveniment care să aducă în atenția opiniei publice personalitatea marelui om politic Ion Mihalache. În acest context, în parteneriat cu Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” Focşani, condus de către Domnul Director Valentin Gheorghiţă, si cu Organizația Județeană Vrancea a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, condusă de către Domnul Lilian Ilie, va fi expusă expozitia realizată de către Asociația Creștin Democrată România de Mâine – „Expoziție itinerantă – “Ion Mihalache –Personalitatea, Omul politic, Martirul pentru neam”, expoziție modulară, formată din roll-upuri, ceea ce permite aranjarea ei în funcție de spațiul de expunere.
Această expoziție itinerantă a fost deja inaugurată în orașul Topoloveni, în Sala de Ședințe a Primăriei Topoloveni, oraș care i-a fost atât de apropiat marelui om politic, și, de asemenea, a fost expusă la Muzeul Județean Satu Mare, în holul Muzeului Municipal Câmpulung Muscel, în cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș și la Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi” și are ca scop aducerea în memoria societății actuale personalitatea lui Ion Mihalache, luptător pentru drepturile țăranilor, martir în perioada comunistă în închisoarea de la Râmnicu Sărat pentru că a refuzat să renunțe la crezurile sale.
Expoziția  va fi expusă, prin bunăvoința Domnului Director Valentin Gheorghiţă, în cadrul Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” Focşani, în perioada 17 iunie 2017 – 24 iunie 2017. Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 12.00.
Vor prezenta:

·        Ing. Mircea MUREȘANU – Președintele Asociației Creștin Democrate- România de Mâine.

·         Prof. Istorie Mihai MOMANU

·        Ing. Lilian Ilie– Președinte Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat-Organizația Județeană Vrancea.
(comunicat – Asociația Creștin Democrată România de Mâine)