Ce avantaje au contribuabilii dacă folosesc serviciul ”Spațiul Privat Virtual”

0

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, vor avea posibilitatea de vizualizare a situţiei neconcordanţelor identificate între livrările/prestările şi achiziţiile declarate în D394 de către persoana impozabilă și toti partenerii acesteia, prin intermediul serviciului Spaţiul Privat Virtual la Sectiunea Mesaje, tipul documentului/categoria ,,Raport analiză de risc” (la descriere fiind precizat faptul că sunt neconcordanțe 394 cu partenerii). Pentru a putea primi fişierele cu neconcordante, contribuabilii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie înregistraţi în Spaţiul Privat Virtual (SPV) la momentul transmiterii datelor;
  • să îşi fi exprimat consimțământul privind consultarea tranzacţiilor de către parteneri (prin bifare opțiunea DA în cel puțin un formular D394, începând cu luna iulie 2016, astfel încât sa primească raportul).

La prima transmitere, se va genera câte un fișier pentru fiecare an de raportare în parte, pentru care contribuabilul și-a dat acordul şi numai cu partenerii care şi-au dat acordul pentru aceeași perioadă de raportare. La următoarele transmiteri se vor furniza datele pentru anul de raportare în curs (an în care contribuabilul şi-a dat acordul în vederea consultării prin SPV).

Sursa: Compartimentul Comunicare, AJFP Vrancea