Ce activități au pregătit polițiștii în cadrul campaniei de prevenire a victimizării minorilor ”Școala în siguranță!”

0

 Prevenirea victimizării copiilor a reprezentat o prioritate a activității Poliției Române în ultimii ani, fiind un deziderat absolut obligatoriu  în contextul unei societăți democratice. Astfel, orice demers educativ, mai  cu seamă unul de informare a publicului larg cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de auto-protecție, precum și a cunoașterii elementelor de competență și atribuții ale instituției statului care îl deservește este menit să asigure un climat social propice dezvoltării unui comportament adecvat.

 Pentru creșterea gradului de informare a elevilor în anul școlar 2017-2018, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a inițiat în colaborare cu C.I.R.P, Direcția Ordine  Publică și Direcția Poliției Rutiere, Campania de prevenire a victimizării minorilor ”Școala în siguranță!”, la nivel local Compertimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul de presă din cadrul Serviciului Cabinet, Serviciul Ordine Publică și Serviciul Rutier, vor organiza activități în unitățile de învățământ din județul Vrancea.

Informarea și modelarea comportamentului copiilor în spiritul prevenirii criminalității și a victimizării în școală reprezintă de altfel scopul inițierii prezentei campanii.

Campania are drept scop:

creșterea gradului de informare a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale.

Direcțiile de acțiune  ale campaniei vizează:

-informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale;

-informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică ( proximitate):

 

Publicul larg, cu accent pe elevi reprezintă grupul țintă pe perioada campaniei, ce se va derula în  perioada 13-29 septembrie a.c. în mediul urban și rural.

MIERCURI 13.09.2017:

Astăzi, în drum spre școală, copiii au fost prudenți și au circulat corect. Și aceasta deoarece polițiștii au fost alături de ei și i-au învățat că o zi fără incidente de circulație înseamnă:

Să traverseze fără să alerge și numai după ce în prelabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit;

Să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;

Să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum.

#ȘCOALA IN SIGURANȚĂ