Câştigă o bicicletă la concursul LinguaFEST – 100 de minute pentru România!

0

În Anul european al patrimoniului cultural şi Anul Centenarului Marii Uniri, concursul “LinguaFEST – 100 de minute pentru România”, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, între 20 august şi 15 septembrie 2018, se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.
Participanţii sunt invitaţi să realizeze un videoclip de 1 minut în care să prezinte un element de patrimoniu din zona de provenienţă sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Videoclipul va fi filmat cu telefonul mobil în format vertical (portrait) şi trebuie să conţină imaginea autorului/autoarei şi cel puţin un element care să trimită la obiectul de patrimoniu ales. Acesta din urmă poate fi un element tangibil (o clădire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locală etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba maternă sau într-un dialect local, o tradiţie, o practică socială sau un meşteşug tradiţional, o resursă creată în format digital etc.). Participanţii se pot exprima în limba română sau în oricare limbă maternă aparţinând minorităţilor naţionale din România. 
Colajul video “100 de minute pentru România” va fi difuzat pe 26 septembrie la Muzeul Literaturii Române în cadrul evenimentului “Let’s play LinguaFest”, dedicat Zilei Europene a Limbilor. În cadrul aceluiaşi eveniment, se va organiza o tombolă: premiul cel mare al concursului este o bicicletă cu care câştigătorul va putea explora în voie patrimoniul cultural!
Informaţii utile:
Videoclipurile se vor transmite între 20 august şi 15 septembrie prin WeTransfer/Dropbox pe adresa
linguafest@touchcommunications.ro, însoţite de anexa la regulamentul concursului, completată şi semnată de un părinte sau reprezentant legal al participantului.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România