Carduri gratuite pentru amatorii mersului pe bicicletă. Când se deschide stația din Cartierul Sud

0

Municipalitatea anunţă că săptămâna viitoare, pe 20 martie, se va redeschide staţia pentru închirierea bicicletelor din Cartierul Sud, aflată în Parcul Tematic. Redeschis este mult spus, pentru că, în realitate, această staţie nu a funcţionat deloc până acum, din cauză că nu a existat un regulament, dar şi din motive care au ţinut de soft. “Cele 5 biciclete disponibile pot fi închiriate din incinta VeloPark situat în Bulevardul Bucureşti – Aleea Stadionului din Focşani, Cartier Sud. Programul de funcţionare a centrului de închiriere este zilnic între 08.00-21.00. Regulamentul de utilizarea a bicicletelor şi formularul pentru solicitarea cardului de acces gratuit se găsesc publicate pe pagina web a Primăriei Municipiului Focşani (www.focsani.info) la rubrica Bike-Sharing”, potrivit Primăriei Focşani.

Bicicletele vor putea fi închiriate fie utilizând aplicaţia NextBike disponibilă pe telefoane mobile (aplicaţia se descarcă de pe GOOGLE PLAY sau APP STORE, urmăndu-se instrucţiunile din aplicaţie), fie utilizând un card de acces gratuit, pus la dispoziţie de către Primăria Focşani. Sunt disponibile 1000 de carduri ce vor fi distribuite doritorilor în ordinea solicitărilor după următoarea procedură:

1. Cererea descărcata de pe pagina de internet a primăriei poate fi trimisă completată prin email, însoţită de o copie a cărţii de identitate la adresa de email: velopark@focsani.info.

2. Cererile în format hartie se pot obţine şi de la Registratura Primăriei Municipiului Focşani şi de la sediul Velopark (Bulevardul Bucureşti – Aleea Stadionului Focşani). După completare, acestea vor fi depuse împreună cu o copie a cărţii de identitate la una dintre locaţiile menţionate mai sus.

3. În termen de maxim 10 zile de la depunerea documentelor, solicitanţii vor fi înştiinţaţi să ridice cardurile de acces.

Cererile pentru obţinerea cardului pot fi depuse de joi, 14 martie 2019.