Candidatul USR Virgil Petrea acuză că s-au produs erori la o secție de votare și cere verificarea înregistrării video

0

Candidatul USR în Vrancea la Camera Deputaților, Virgil Petrea, are suspiciuni că s-a produs fraudă într-o secție de votare din Focșani. Într-o postare pe pagina de Facebook, Virgil Petrea verificarea înregistrării video.

winner-plus„Vă mulțumim tuturor pentru voturile dvs. care au făcut ca USR să devină a treia forță politică din județ! Din păcate, încă nu avem timp de analize, deoarece trebuie să elucidăm misterul secției 20 din Focșani, unde la Senat avem 87 de voturi, iar la Camera Deputaților 1 (unul!). Coincidența face ca omul nostru de acolo să fi fost nevoit să plece înainte de încheierea proceselor verbale. O altă coincidență e faptul că partide precum ANR și PSR au creșteri de câte 36 (6 -> 42), respectiv 12 (8 -> 20) voturi de la Senat la Cameră, nemaivorbind de alte partide mici cu diferențe semnificative. USR a avut un scor de peste 10% în Focșani, însă în această secție avem un singur vot din peste 600 valabil exprimate. Vom depune toate demersurile juridice pentru a afla adevărul, inclusiv verificarea înregistrării video a numărătorii. Dacă această eroare se va dovedi intenționată, vinovații trebuie sa suporte toate consecințele legii!”, a scris Virgil Petrea.

Mai târziu, Virgil Petrea revenit cu o nou[ precizare: În secția cu pricina au fost probleme atât la încheierea proceselor verbale fizice, cât și la transmiterea lor electronică. Problema este în curs de rezolvare de către BEC, vom „recupera” cele 97 de voturi pentru USR la Camera Deputaților”.