Campanie pentru accederea elevilor romi în instituțiile de învățământ cu locuri rezervate

0

Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea va demara o campanie de informare a romilor cu privire la dreptul lor de a învăța în școli pe aceste locuri rezervate, fiind vorba de licee și școli profesionale. Acțiunea este condusă și coordonată de către David Ceobotaru, președintele Organizației de Tineret Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea.

”În campania noastră va fi implicat un grup de tineri romi care vor merge prin fiecare școală din județ și în comunitățile de romi, îmbrăcați în tricouri albe cu inscripția Campania Educațională SOS Copii romi. În anul școlar 2019-2020 sunt alocate locuri la toate liceele din județ, școli profesionale și Universități. În calitate de președinte al Organizației de Tineret, am rugămintea la toți directorii de școli din județ să îi informeze corect pe toți elevii de etnie romă care termină clasa a VIII-a despre aceste locuri destinate etniei noastre, chiar să îi ajute să își poată alege corect liceul sau școala profesională, pentru că și ei au dreptul să își facă un viitor, școala și educația fiind singurele căi de succes în viață!”, spune președintele Organizației de Tineret al Partidei Romilor Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea, David Ceobotaru.

Președintele Partidei Romilor susține că se vor oferi broșuri de admitere în toate școlile din județ, astfel încât părinții și elevii să studieze oferta educațională pentru licee și școli profesionale și să fie consiliați sau îndrumați să își completeze fișa de opțiune. La depunere, dosarul trebuie să conțină următoarele: cerere de înscriere, copie după buletin, foaia matricola clasele V – VIII, adeverința cu media generală obținută, adeverința medicală de la medicul de familie și adeverința de apartenență etnica din partea Partidei Romilor Pro-Europa Vrancea. Înscrierea și depunerea dosarelor se fac la sediul Inspectoratului Școlar Județean, la inspectorul pentru minorități, prof. Costache Maria, sau la secretariat, data limită de depunere a dosarelor fiind 15 iunie.

La Academia de Poliție “Alexandru Ioana Cuza” din București sunt repartizate locuri pentru romi, la școala de agenți de poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina sunt alocate locuri pentru romi. ”Pe cei care termină liceul, și-au luat BAC-ul și provin din etnia romă, îi așteptăm la sediul Partidei Romilor Pro-Europa Sucursala Vrancea, pentru a solicita eliberarea de adeverință de apartenență etnică.

Pentru mai multe detalii rog sa ne contactați la următoarele nr.de tel. 0237 212 336 s-au
0771003293. (Sursa: Partida Romilor Pro-Europa Sucursala Județeană Vrancea)