Bătrână, înșelată la bani de doi bărbați

0

La data de 12 iunie a.c., ora 17.35, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Odobești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi vândut unei femei, de 88 de ani, din comuna Reghiu, mai multe bunuri contra  unui preţ considerat mult mai mare decât cel real. La scurt timp de la sesizare, polițiștii au oprit în trafic un autoturism în care se aflau doi bărbați, de 24 respectiv 25 de ani, din județul Iași, bănuiți de săvârșirea faptei. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză, pe numele acestora fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii vrânceni vă recomandă să nu cumpărați obiecte de la persoane care vă abordează  la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul că le vând la prețuri mai mici decât valoarea reală. Puteți fi înșelați si să constatați acest lucru când este prea târziu. Nu primiţi persoane străine în curtea sau locuinţa dumneavoastră. Este de preferat ca acestea să aştepte la poartă sau la uşă, timp în care acestea să fie încuiate.

 În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

SURSA: IPJ Vrancea