La Mărășești au fost comemorați eroii căzuți în Primul Război Mondial

0

La Mărășești a avut loc vineri, 26 august 2016, un ceremonial dedicat aniversării Centenarului intrării Armatei Române în Primul Război Mondial. Festivitatea a avut loc în cadrul Programului Național aprobat de Guvernul României la nivelul întregii țări pentru a marca acest eveniment deosebit de important din istoria României.

Eroii neamului căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial au fost comemorați la monumentul închinat eroilor din parcul ”Joffre”, de lângă primărie. Ceremonialul a început cu o slujbă religioasă, după care s-au rostit numele eroilor care au luptat pentru reîntregirea patriei, s-a continuat cu un moment de reculegere și cu o depunere de coroane din partea autorităților locale și județene.

marasesti 1La Mărășești a fost prezent vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel – Mare, consilieri județeni, reprezentanții ai autorităților locale, ai veteranilor de război și cetățenii care au dorit să aducă un omagiu celor care și-au dat viața pentru țară. De asemenea, la festivitățile din orașul Mărășești au participat și militarii de la Brigada 8 Larom ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Aniversarea centenarului intrării Armatei Române în Primul  Război Mondial a avut loc la nivelul întregii țări, potrivit Programului Național aprobat de Guvernul României. În județul Vrancea, evenimentul a fost marcat vineri, concomitent, în Mărășești, Haret, Adjud, Odobeşti şi Panciu, începând cu ora 10.00.

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI