Aproape 800 de elevi din Mărăşeşti primesc hrană caldă la şcoală

0

Elevii Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” și din unitățile subordonate vor beneficia de pachete alimentare datorită implicării Primăriei Mărășești în programul pilot prevăzut de OUG 72/2016. Autoritățile locale au solicitat intrarea în acest program și orașul Mărășești se află printre cele 50 de localități selectate la nivel național.

Ordonanța 72/2016 prevede acordarea unor pachete alimentare, pe perioada desfășurării activității didactice a preșcolarilor și școlarilor din unitățile pilot. Acest pachete vor conține produse de panificație, produse lactate, produse din carne și legume.

Primăria orașului Mărășești a organizat licitația pentru stabilirea unei firme care să furnizeze pachete alimentare elevilor și se află la finalul procedurii de atribuire. După încheierea contractului cu firma câștigătoare, elevii vor primi alimente până la finalul acestui an școlar. Din păcate, întârzierea adoptării normelor metodologice de aplicare a OUG 72/2016 nu a permis ca licitația să fie organizată mai demult, iar programul să poată fi aplicat pe o perioadă mai lungă la Mărășești.

”Primăria Mărășești a solicitat intrarea în acest program pilot pentru că sunt multe familii din oraș care nu își permit să le ofere în fiecare zi copiilor un pachețel cu mâncare la școală. La Mărășești vor primi zilnic câte un pachet alimentar 787 de școlari și preșcolari, din cadrul Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” și din unitățile subordonate. Noi sperăm ca acest program pilot să aibă succes, iar Guvernul României să îl transforme într-un program care să se deruleze în fiecare an”, a declarat primarul Valerică Chitic.

PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂRĂȘEȘTI