vineri, martie 29, 2024
AcasăActualitateAmenzi și confiscări de carne în perioada sărbătorilor

Amenzi și confiscări de carne în perioada sărbătorilor

În perioada 14-31 decembrie, echipe mixte ale instituțiilor statului au derulat un număr de 55 de controale pentru a verifica respectarea condițiilor de igienă și a normelor sanitar veterinare. Au fost echipe formate din reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului de Poliție. În timpul verificărilor pe teren, inspectorii au beneficiat și de sprijinul jandarmilor și al pompierilor. Controalele s-au efectuat conform planului de măsuri stabilit la nivel județean și s-a lăsat cu sancțiuni.

CNZ-SITE-CNZ ”Echipele de control au dat 9 amenzi cu o valoare totală de 10.000 de lei. De asemenea, s-a confiscat o cantitate de 1.600 de kg de carne de oaie și de vită în valoare de 17.600 de lei”, ne-a declarat doctorul Necula Botezatu, directorul DSVSA Vrancea. Printre neregulile constatate s-au numărat nerespectarea normelor sanitar veterinare cu privire la condițiile de depozitare, comercializare și preparare a produselor alimentare precum și transportul de produse de origine animală fără documente sanitar veterinare.


ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Amenzi și confiscări de carne în perioada sărbătorilor

În perioada 14-31 decembrie, echipe mixte ale instituțiilor statului au derulat un număr de 55 de controale pentru a verifica respectarea condițiilor de igienă și a normelor sanitar veterinare. Au fost echipe formate din reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului de Poliție. În timpul verificărilor pe teren, inspectorii au beneficiat și de sprijinul jandarmilor și al pompierilor. Controalele s-au efectuat conform planului de măsuri stabilit la nivel județean și s-a lăsat cu sancțiuni.

CNZ-SITE-CNZ ”Echipele de control au dat 9 amenzi cu o valoare totală de 10.000 de lei. De asemenea, s-a confiscat o cantitate de 1.600 de kg de carne de oaie și de vită în valoare de 17.600 de lei”, ne-a declarat doctorul Necula Botezatu, directorul DSVSA Vrancea. Printre neregulile constatate s-au numărat nerespectarea normelor sanitar veterinare cu privire la condițiile de depozitare, comercializare și preparare a produselor alimentare precum și transportul de produse de origine animală fără documente sanitar veterinare.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu