Al doilea om din Guvernul Republicii Moldova vine la Adjud

0

Colegiul Național ”Emil Botta” din Adjud organizează în perioada 18-20 noiembrie 2016 seminarului internațional ,,Mit și Adevăr în învățământul transnistrean”, ediția a III-a.

Evenimentul reuneşte profesori și elevi din regiunea transnistreană, Republica Moldova și România, cercetători, specialişti în educație, reprezentanți ai guvernului României și Republicii Moldova, analiști și reprezentanți ai unor ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului, care vor aborda din punct de vedere științfic problema accesului la educație în limba română în regiunea transistreană.

idezio-recrutare-anunt-300-x-250-pxOrganizatorii seminarului își propun informarea și sensibilizarea opiniei publice și a mediului academic în legătură cu istoria, evoluția și perspectivele învățământului în limba română în regiunea transnistreană. Accentul va fi pus pe situația școlilor cu predare în grafie latină din dreapta Nistrului, astăzi centre de rezistență și promovare a culturii române într-o zonă separatistă, la care autoritățile de la Chișinău și București nu au acces. La eveniment vor participa cei opt directori de la şcolile romneşti din Transnistria însoţiţi fiecare de câte un elev.FFS600

Evenimentul va fi moderat de prof. univ. dr. Constantin Hlihor, iar din partea guvernului Republicii Moldova va participa vice-priministrul pentru Reintegrare George Bălan.

Deschiderea oficială a seminarului va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2016, începând cu ora.9, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional ,,Emil Botta” (str.Libertăţii, nr. 32, Adjud, județul Vrancea)

Echipa de implementare a proiectului: prof. Emil Dumitru, prof. Constantin Constantinescu, prof. Cătălina Pralea și prof. Cătălin Pionescu,-România, Alexandru Zubuco expert Promo-LEX şi prof. dr. Octavian Ţicu-Republica Moldova.

utilaje-scule-com