50 de elevi i-au vizitat pe vârstnicii de la Căminul Mărăşeşti, în programul ”Nepot pentru o zi”

0

Elevi de la cadrul Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești i-au vizitat pe bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice ”O Nouă Șansă”, în cadrul proiectului ”Dignity in Community”, realizat de Asociația Voluntariat pentru Viață prin programul Erasmus+ . La activitate au participat şi 4 voluntari din ţări ale Uniunii Europene.

La inițiativa celor 4 voluntari italieni din cadrul proiectului ”Dignity in Community”, Etta, Davide, Vanessa și Fabio, a doamnei director Oancia Silvia din cadrul Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” Mărășești, s-a inițiat activitatea ”Nepot pentru o zi” desfașurată în Căminul pentru persoane vârstnice ”O Nouă Șansă” Mărășești.
Astfel , 50 de elevi însoțiți de doamnele profesoare Anghel Lavinia, Grecu Elena și Costache Emilia și voluntarii din Serviciul European de Voluntariat au desfăşurat împreună cu persoanele rezidente din cămin activităţi educaţionale, creative, artistice şi recreative.
Marasesti-camin-2Coordonatorul proiectului ”Dignity in Community”, prof. Drăgan Any Mary a afirmat: ”Unii copii sunt foarte norocoși pentru că locuiesc aproape de bunica și bunicul. Altii, din pacate, nu au acest noroc! Pentru aceștia din urmă, uneori poate fi foarte trist acest fapt. Ei nu au posibilitatea să împartă multe din bucuriile și tristețile lor cu bunicii, posibilitate pe care unii dintre prietenii lor o au. La fel cum poate, mulți din bunicii din cadrul căminului nu sunt vizitați foarte des de nepoți și le lipsește interacțiunea cu aceștia. Mă bucur nespus să văd că deja există un nucleu de copii care frecventează acest centru, că deja există o implicare în viaţa centrului din partea comunității,iar evenimentul de astăzi a fost unul special pentru copii și seniorii noștri. Astăzi am văzut o întreagă echipă de voluntari locali și europeni,care au venit şi au participat ca şi nepoți pentru aceşti bunici. E extraordinar!”.
Alături de copiii din comunitate, de voluntari ai Asociației Voluntariat pentru Viață, părinţi şi dascăli, prin aceasta activitate am oferit posibilitatea ca persoanele vârstnice să se implice în viaţa tinerilor şi copiilor cu care interacţionează, să se simtă utili şi în acelaşi timp să le transmită acestora din educaţia şi valorile lor, constituind pentru ei adevărate modele. Ne dorim ca întâlnirile dintre copii, tineri şi bunici să le transformăm în tradiţie la Căminul pentru persoane vârstnice ”O Nouă Șansă”, formând astfel o punte de comunicare între generaţii.
Drăgan Daniel,
voluntar în Asociația Voluntariat Pentru Viață-Mărășești