NEWS ALERT

PSD și-a votat un proiect cu două treimi în Consiliul Local Focșani cu votul liberalului Ionuț Filimon

Catalin Stancu
08:44, 12 octombrie 2017

După Irina Anca Panaite-Maria, un alt consilier PNL a votat un proiect de hotărâre în Consiliul Local Focșani pentru care PSD avea nevoie de două treimi. De data aceasta, consilierul care a călcat pe bec este primvicepreședintele PNL Focșani, Ionuț Filimon. Acesta a votat alături de coaliția majoritară proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui imobil, compus din teren și clădire, situat pe Strada Comisia Centrală din municipiu. Proiectul a fost lăsat să fie votat la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani de miercuri, 11 octombrie, pentru că trebuia constituită și o comisie de negociere. După o pauză de câteva minute, președintele de ședință, Mihai Nedelcu, a supus aprobării proiectul respectiv. Au ridicat mâna consilierii puterii, inclusiv ex-liberala Irina Panaite, dar fără Costel Bârsan (UNPR) care se exprimase, deja, împotriva achiziției și care are, în general, opinii contrare majorității politice din CL Focșani. Așa că erau doar 13 voturi pentru, două treimi însemnând 14 voturi. Iar votul decisiv a venit chiar din partea penelistului Ionuț Filimon. Ceilalți consilieri PNL au votat împotrivă.

Imediat după exprimarea votului și anunțul că proiectul a întrunit numărul necesar de voturi, Filimon a vociferat și a spus că a votat din greșeală pentru proiect. El a cerut reluarea votului, dar majoritatea nu a fost de acord. Mai mult, primarul și consilierii au vizionat înregistrarea momentului votului și s-a văzut foarte bine cum a votat consilierul liberal la proiectul respectiv.

Ionuț Filimon este al doilea consilier PNL care votează alături de PSD un proiect care are nevoie de două treimi din voturi. După ce a votat împreună cu PSD, Irina Anca Panaite-Maria a fost exclusă din PNL, liberalii cerând și înlocuirea ei în Consiliul Local. Irina Panaite a apelat la toate forurile PNL precum și la justiție pentru a tergiversa plecarea din CL Focșani și a le încurca planurile liberalilor. Beneficiind de sprijinul de rigoare, Irina Panaite va mai rămâne luni bune în Consiliul Local Focșani, votând proiectele pe care le propune primarul Cristi Misăilă. Imediat după ”trădarea” din luna iulie a consilierei Panaite au apărut informații cu privire la posibilitatea ca, în scurt timp, alți consilieri PNL să ”defecteze”. Iată că, după circa două luni și jumătate, un consilier PNL își dă votul decisiv alături de PSD pentru un proiect cu două treimi.

După votul de miercuri, se așteaptă decizia conducerii PNL Vrancea. Se știe că liberalii votează unitar în Consiliul Local, conform deciziilor pe care le iau împreună, înainte de fiecare ședință. Astfel de decizii fuseseră luate și înainte de ședința de miercuri, iar proiectele cu două treimi nu aveau nicio șansă să treacă pentru că uneperistul Costel Bârsan discutase această problemă în cercul consilierilor PNL. Ionuț Filimon a fost exclus din partid, anul trecut, după niște conflicte cu unii membrii PNL, inclusiv cu președintele filialei județene, Cătălin Toma. Totuși, Filimon a beneficiat de sprijin din partea Comisiei Județene de Arbitraj, care i-a aprobat contestația, iar superiorii de la București nu au vrut să escaladeze conflictul, dându-i câștig de cauză. Apoi, în acest an, Ionuț Filimon a ajuns primvicepreședinte al organizației municipale PNL Focșani și președinte al organizației comunale PNL Soveja. Este greu de crezut că Filimon va avea parte de repercusiuni drastice în partid pentru că este adânc ”înfipt” în grupul de conducere din PNL Vrancea.

Citeste si: