NEWS ALERT

Jandarmii focșăneni au făcut prima ”captură” de petarde

Catalin Stancu
13:39, 6 decembrie 2017

În data de 05.12.2017, jandarmii din cadrul Jandarmeriei Vrancea au surprins în flagrant un tânăr care deţine asupra sa mai multe articole pirotehnice. Astfel, într-un complex comercial din municipiul Focşani, jandarmii l-au depistat pe numitul G.D., care avea într-un rucsac 200 cutii materiale pirotehnice inscripţionate „Mini 1 Shot”, conţinând în total 12.000 bucăţi petarde. Din discuţiile purtate cu acesta a reieşit faptul că materialele pirotehnice au fost achiziţionate de la o societate comercială din respectivul complex comercial.

Jandarmii, deplasându-se la societatea comercială indicată de tânăr, au constatat faptul că numita A.A.G., în calitate de vânzător, comercializa articole pirotehnice fără a deţine documente de provenienţă şi fără a fi autorizată în acest sens. La respectiva societate comercială au fost descoperite 24.930 bucăți petarde de diferite mărimi, 464 bucăți artificii și 788 focuri baterii de artificii.

 

Jandarmii au întocmit actele de sesizare ale organelor de urmărire penală, persoanele în cauză fiind susceptibile de  săvârşirea infracţiunilor de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, prevăzute de Legea 126/1995, art. 37, lit. a, documentele şi articolele pirotehnice fiind predate Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul  I.P.J. Vrancea. (comunicat IJJ Vrancea)

Citeste si: