NEWS ALERT

FOTO Braconieri prinși pe Siret de jandarmi

Catalin Stancu
15:21, 10 octombrie 2017

În data de 09.10.2017, în jurul orelor 16.30, o patrulă de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vrancea a observat două persoane care pescuiau pe râul Siret folosind mai multe plase de tip monofilament. În urma verificărilor desfăşurate de către jandarmi s-a stabilit că persoanele în cauză se numesc B.M., în vârstă de 39 ani, şi R.D.F., de 29 ani, iar aceştia pescuiau pe râul Siret, în zona localităţii Pufeşti, din două bărci pneumatice confecţionate artizanal, folosind mai multe plase de tip monofilament .
De la numitul B.M. jandarmii au ridicat două plase de tip monofilament, una dintre acestea avand lungimea de 80 metri, lăţimea de 1 metru, iar cea de a doua având lungimea de 35 metri şi lăţimea de 1 metru, precum şi o ambarcaţiune confecţionată artizanal dintr-o cameră de tractor. De asemenea de la numitul R.D.F., de 29 ani, au fost ridicate o plasă de tip monofilament, având lungimea de 80 metri, lăţimea de 1 metru, precum şi o ambarcaţiune confecţionată artizanal dintr-o cameră de tractor.
În cauză jandarmii au procedat la întocmirea actelor de sesizare ale organelor de urmărire penală, numiţii B.M. şi R.D.F., fiecare fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de PESCUIT PRIN UTILIZAREA UNELTELOR DE PLASĂ DE TIP MONOFILAMENT – faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64,lit. k, din O.U.G. 23/2008. Actele de sesizare, plasele monofilament precum şi ambarcaţiunile confecţionate artizanal au fost predate pe bază de proces verbal Poliţiei Municipiului Adjud pentru continuarea verificărilor în cauză. (sursa: IJJ Vrancea)

Citeste si: