NEWS ALERT

Avem un ”super-profesionist”: economist, ”specialist” în agricultură, șef la Parking vrea să conducă și Poliția Locală

Catalin Stancu
08:48, 9 octombrie 2017

Dorian Florin Alecsandrescu vrea, acum, șef la Poliția Locală Focșani. Tânărul pesedist are noroc și lipici la posturi publice: consilier local, director la Oficiul pentru Studii Pedologice și Agrochimice, director la SC Parking SA (firmă nou înființată de Primăria Focșani). Iar acum s-a înscris la concursul pentru postul de director executiv la Poliția Locală (instituție subordonată Primăriei Focșani). Dorian Alecsandrescu este economist de profesie, dar PSD (Marian Oprișan mai exact) l-a considerat potrivit pentru postul de director la o instituție de specialitate a Ministerului Agriculturii – OSPA – acolo unde l-a numit în 2013. Apoi a fost considerat potrivit pentru noua firmă a Primăriei Focșani – Parking – cu salariu foarte bun. Mai mult, el nu a renunțat nici la șefia OSPA, acolo mergând dimineața iar la Parking ajungând după câteva ore.
Care ar fi explicația ascensiunii publice, pe posturi călduțe, a tânărului Dorian Alecsandrescu? De ce îl susține PSD atât? Explicația pare simplă. Alecsandrescu este căsătorit cu fiica Lucreției Dumbravă, Raluca. Se știe că Lucreția Dumbravă este o femeie cu influență semnificativă în spațiul public județean. A fost, ani buni, prietena lui Marian Oprișan, iar de puțin timp este partenera primarului Cristi Misăilă.

Așa că este de înțeles că ”ginerele” unor oameni importanți din administrația vrânceană se bucură de susținere maximă pentru a-și asigura un trai cât mai bun. Și soția sa a avut parte, până acum, de locuri de muncă bănoase și călduțe, în instituții publice: Primăria Păulești, Primăria Focșani, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vrancea – Centrul Local Dumbrăveni. În scurt timp își va încheia concediul de creștere a copilului și se vorbește, deja, de avansarea ei într-un post călduț, mai bun, la Centrul APIA Focșani sau într-o funcție de șef serviciu la o altă instituție publică.
Concursul pentru postul de director executiv la Poliția Locală Focșani va avea loc pe 17 octombrie. Este al patrulea concurs care se organizează în 8 luni. Șefia Poliției Locale Focșani este unul din punctele de dispută dintre Marian Oprișan și Cristi Misăilă. Fiecare vrea să-și impună propriul protejat și nu au ajuns, până acum, la niciun compromis. În consecință, nimeni nu a câștigat concursul la datele anterioare. Poate că Dorian Alecsandrescu ar fi compromisul acceptat de cei doi politicieni. Dacă Alecsandrescu este acceptat de Oprișan și Misăilă, atunci el va câștiga concursul pentru conducerea Poliției Locale Focșani. Însă, dacă șeful PSD Vrancea se opune, atunci tânărul Alecsandrescu nu se va ”transfera” la Poliția Locală. În caz de succes, locul lăsat liber la șefia SC Parking SA Focșani ar urma să fie ocupat de o altă persoană apropiată de PSD și de primarul Cristi Misăilă. La bursa zvonurilor a apărut, deja, un nume surpriză: Mihai Copaci, fostul director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vrancea.

Citeste si: